fbpx
slovenia

Regije

Izbor regije

Izberite regijo, ki bi jo radi obiskali

Gorenjska

Gorenjska je pokrajina veličastnih gora, planin, jezer in slapov. Na severozahodu Slovenije se lahko naužijete svežega gorskega zraka in razgledov, ki jemljejo dih.

Goriška

Goriška regija ima pestro zgodovino in čudovite naravne lepote, med katerimi kraljuje smaragdna reka Soča. Obiščite ta biser na zahodu države.

Jugovzhodna Slovenija

Jugovzhodna Slovenija zaradi svoje velikosti nudi veliko možnosti za preživljanje prostega časa in skriva številne čudovite kotičke.

Koroška

Koroška je nekoliko odmaknjena in zato še bolj zanimiva za obisk. Uršlja gora, podzemlje Pece, širni gozdovi in pestro kulturno izročilo vas vabijo v svoj objem.

Obalno-kraška

Obalno-kraška regija združuje značilnosti blagodejnega morskega in skrivnostnega kraškega sveta. Vabijo vas vonj po soli, kraško podzemlje in živa tradicija.

OsrednjeSlovenska

Osrednjeslovenska regija je po številu prebivalstva največja, hkrati pa središčna slovenska regija. Ljubljana s širšo okolico je vse leto privlačna za obisk in ogled.

Podravska

Podravsko regijo zaznamuje reka Drava, ki se skupaj s pritoki vije skozi hribovja in gričevja. S središčem v Mariboru vabi tudi s svojo kulturo in zgodovino.

Pomurska

Pomurska regija je posebna tako z vidika lege kot jezikovnih značilnosti. Je ravninska in rodovitna ter skriva številne termalne vrelce.

Posavska

Posavska regija je obdana z gričevjem in vinogradi, v dolini pa se vije reka Sava. Njeni bregovi so posejani z gradovi in številnimi naravnimi lepotami.

Primorsko-Notranjska

Primorsko-notranjska regija je sicer redko naseljena, a zaradi svojih posebnosti privablja številne ljubitelje kraških jam, nenavadnih vodnih tokov ter drugih osupljivih naravnih lepot.

Savinjska

Savinjska regija se razteza vse od meje z Avstrijo do Hrvaške. Tu najdete gore, čudovite doline, gurmanske specialitete in bogato zgodovino.

Zasavska

Zasavska regija je znana po najvišjem dimniku v Evropu, vrhu Kum in pestri rudarski ter industrijski zgodovini. Zaznamovala jo je reka Sava.

Follow us on