fbpx
Image Alt

Blog

kamp oprema

Kamp oprema za najudobnejše kampiranje po Sloveniji

Slovenci radi svoje počitnice preživljamo na prostem, daleč stran od mestnih središč, hrupa in smradu. Ni lepšega kot odpeljati se v naravo, si tam postaviti šotor ali prikolico, nemara avtodom, preveriti, če je kamp oprema popolna, in začeti uživati v brezskrbnih dneh, brez TV poročil in slabih novic iz sveta.

V Sloveniji, naši prelepi deželi, ne bo težko poiskati pravega kampa zase, saj jih je že okoli 100. Odvisno od naših želja pa je, kateri kamp bomo obiskali. Si bomo dopust privoščili v gorskem svetu, bomo rajši letovali ob kakšnih termah, nas privlači morje ali pa smo si zaželeli počitnic ob reki? Izbira je, kot rečeno, velika, omenimo pa naj jih samo nekaj.

V vseh primerih pa bo dobra kamp oprema temelj za odlično izkušnjo!

kamp oprema

Kampi na Gorenjskem

Če ste ljubitelj gora, svežega gorskega zraka in zelenih gozdov, se boste odpravili letovat na Gorenjsko. Kampi, poleg tega, da ponujajo vrsto možnosti za športno udejstvovanje in aktivno preživljanje prostega časa, so odlično izhodišče za vzpone na gorske vrhove, pohode do naravnih lepot in kolesarjenje po neokrnjeni naravi.

 • Kamp Danica – Bohinjska Bistrica je bil lansko leto proglašen za najlepši slovenski kamp, saj so ga čudovito obnovili in obogatili ponudbo, kjer ne manjka niti polnilnica za električna vozila.
 • Kamp Zlatorog – Ukanc pri Bohinjskem jezeru je kamp v čudovitem naravnem okolju, od koder boste imeli izhodišče za izlete do Slapa Savica, Zlatorogove pravljične dežele, Komne, Vogla …
 • Kamp Špik – Gozd Martuljek je sodoben, nov kamp, z izredno bogato ponudbo, umeščen v Gozdu Martuljek, pod vrhovi Julijskih Alp na eni strani in Karavank na drugi. Od tam se boste lahko odpravili do prečudovitih Martuljških slapov, Slapa Peričnik, se s kolesom odpravili do bližnje Kranjske Gore ali pa še dlje, do Planice … In? Že veste, katera kamp oprema bo pravšnja za na Gorenjsko?

Kampi ob morju

Kaj je še lahko lepšega kot postaviti šotor ali prikolico tik ob morski obali, tako, da zjutraj najprej zaslišiš morske valove? Čeprav je slovenska obala kratka, pa bomo ob njej našli kar nekaj urejenih kampov.

 • Kamp Belvedere se nahaja na vzpetini med Izolo in Portorožem in je umeščen pod prijetno senco borovcev, od koder se razprostira čudovit razgled na slovensko obalo in morje.
 • Kamp Lucija leži na polotoku Seča v Portorožu. Kamp je sodobno opremljen, je v neposredni bližini morja in nudi še vrsto možnosti za športno udejstvovanje. V obmorskih krajih bo kamp oprema seveda nekoliko drugačna kot v gorah, zato bodite pozorni tudi na to.

kamp oprema

Kampi v notranjosti Slovenije

Tudi v bližini term in zdravilišč v Sloveniji je možno kampirati v urejenih, sodobnih kampih in uživati v termalnih parkih, bazenih z zdravilno vodo in koristiti še kakšne storitve zdravilišč.

 • Kdo še ni slišal za Terme Čatež? V njihovi neposredni bližini se nahaja Kamp Term Čatež, ki velja za enega najbolje opremljenih kampov. Posebnost kampa je, da si lahko za čas bivanja pri njih najamete individualno kopalnico.
 • Kamp Kolpa v Vinici ob reki Kolpi velja za najstarejšega, a je danes sodobno opremljen kamp ob reki Kolpi, ki je ena najčistejših, zagotovo pa najtoplejša reka pri nas. Poleti temperatura doseže tudi do 27 stopinj.

To je samo nekaj predlogov za kampiranje v Sloveniji. Več o tem pa boste našli na spletu.

Seveda, za prijetno in udobno kampiranje pa je poleg šotora ali prikolice potrebna tudi preostala kamp oprema. Koliko in kakšno si boste nabavili, je odvisno od vas – ali želite udobje skoraj kot doma ali boste zadovoljni z najnujnejšim.

Osnovna kamp oprema

Če se bomo odločili za bivanje v naravi, je potrebna osnovna kamp oprema. Ta najpogosteje obsega :

 • posodo za pripravo in serviranje hrane, kozarce, lončke,
 • štedilnik (plinski ali električni), žar,
 • prostor za hranjenje hrane,
 • miza, stoli (najbolje zložljivi),
 • spalne podloge, spalna vreča,
 • svetilka na baterije …

oprema za kampiranje

To je najnujnejša kamp oprema, če pa želite večje udobje, si boste izbrali še kaj več, odvisno tudi od tega, kje boste kampirali. Če boste dopust preživljali na morju, bo vaša kamp oprema nemara vsebovala še kakšen stol za na plažo, plažno podlogo, senčnik, če pa letujete z majhnimi otroci, pa vam bo prišel prav voziček za na plažo, da boste v njem odpeljali vso potrebno otroško »opremo«.

Večje udobje na dopustu vam ponuja kamp oprema, kot so na primer potovalni tuš, da se lahko oprhate, kadar vam srce poželi, mreža proti komarjem, ki bo dobrodošla na območju, kjer mrgoli komarjev (ob kakšni reki, jezeru, pa tudi morju), električni grelec, če kampirate v spomladanskem ali jesenskem času, ko so noči že hladnejše …

Kje se dobi dobra kamp oprema?

Ponudnikov, katerih prodajni asortiman je tudi kamp oprema, je kar nekaj, omenimo naj podjetje Camp-ing Orehek iz Domžal. Pri njih boste dobili vse, kar potrebujete za kampiranje, od šotorov vseh vrst, baldahinov, predprostorov za prikolice … do vsega, kar zajema kamp oprema. Ne le da imajo na voljo najboljšo kamp opremo, pri njih vam bodo tudi svetovali in vam pomagali, da bo vaša oprema popolna in v skladu z vašimi željami in potrebami. Dotrajana oprema pa bo pri njih spet postala uporabna, saj vam bodo šotore pokrpali, zamenjali zadrge, mreže … Lahko pa vam predprostore in šotore tudi dodelajo ali predelajo.

Skratka, pri njih se najde potrebna, kvalitetna in uporabna oprema za kampiranje. Vse, kar še potrebujete, pa je, da si najdete sebi najljubšo kamp destinacijo in najboljši dopust se lahko začne!

Objavi komentar

Follow us on