fbpx
Image Alt

Blog

Lesene vrtne ograje združujejo domačnost in moderno eleganco

Urejena in na pogled privlačna okolica je želja vsakega lastnika hiše. To lahko zagotovi s primerno zasaditvijo rastlin in dreves, s skrbnim načrtovanjem podobe vrta in z izbranimi arhitekturnimi elementi, kamor sodijo tudi ograje. Te so nepogrešljivi del vsakega vrta, saj zagotavljajo zasebnost in preprečujejo radovedne poglede mimoidočih, z njimi pa tudi najenostavneje označite meje svoje parcele. Odlične so kot zaščita proti hrupu, nudijo varnost ali pa služijo kot opora za vzpenjavke ipd. Nezanemarljiva je tudi njihova estetska vrednost, pri čemer je v ospredju težnja po tem, da se čim lepše zlijejo s celotno okolico in s samo podobo hiše. Zato so prava izbira lesene vrtne ograje podjetja Hrovat, kjer ponujajo široko paleto najrazličnejših ograj tradicionalnih in modernih linij, ki se odlično prilegajo prav vsakemu arhitekturnemu stilu hiše.

Lesene vrtne ograje so prava izbira za vsak dom

Z ograjo vsaka hiša pridobi dodano vrednost, lesena vrtna ograja pa hišo in okolico obda s pridihom domačnosti, ki jo lahko zagotovi le les kot naraven in hkrati funkcionalen material. Lesene vrtne ograje podjetja Hrovat so za vas na voljo iz različnih vrst lesa, les je lahko termično obdelan, poleg standardnih vrst lesa pa lahko izbirate tudi med številnimi eksotičnimi vrstami kot so npr. cumaru, iroko ali ipe lapacho.

Najpogostejša izbira kupcev je sibirski macesen, saj ima številne pozitivne lastnosti: gre za najobstojnejšo različico lesene ograje, ki ob pravilni vgradnji zdrži tudi celo generacijo. Ima brezštevilne možnosti prilagajanja, zaradi česar je prav vsaka ograja unikatna. Omogoča namreč različne možnosti postavitve in fiksiranja, izbirate lahko več širin letvic, detajli pa poskrbijo za estetsko dovršen videz ograj. Posebno vzdrževanje ni potrebno, les pa z leti posivi, zato je še posebej primeren za hiše v belo-sivem stilu. Če želite doseči druge barve, je ograjo mogoče naoljiti z različnimi pigmenti.

ograje
Druga najpogostejša izbira je ograja iz impregnirane smreke, ki je cenovno ugodnejša od macesnove, a nekoliko bolj vremensko občutljiva. Potrebno je poskrbeti za njeno ustrezno zaščito in postavitev, s čimer lahko zdrži tudi do 20 ali več let. Ograja se za daljšo obstojnost zaščiti z impregnacijskim sredstvom, mogoče pa jo je tudi prebarvati, da se barvno sklada s stilom hiše.

Zakaj izbrati lesene vrtne ograje Hrovat?

Izdelane so iz najkvalitetnejšega macesnovega lesa in iz smrekovega lesa treh različnih kvalitet. Les je sušen v sušilnici, kar pomeni, da je končna obdelava površin izjemno gladka, les se na prostem manj razteza in posledično na ograji nastane manj napak kot je npr. krivljenje ali razpoke. Ograje iz macesnovega lesa so dvojno brušene, s čimer ima ograja še lepši videz, omogočena je še učinkovitejša zaščita in s tem daljša življenjska doba ograj. Podjetje ima razvito lastno impregnacijo lesa za zaščito ograj, zato njihovo posebno vzdrževanje ni potrebno, zagotovljena pa je dolga življenjska doba ograj in izjemna estetska vrednost. V podjetju poskrbijo za postavitev ograj od A do Ž – vse od točkovnih temeljev do izdelave betonskega parapeta, izdelave različnih vrst vrat za ograjo, izdelave vmesnih stebričkov in seveda tudi za montažo. Poskrbijo tudi za obnovo in vzdrževanje starih ali dotrajanih lesenih ograj, vsa njihova dejavnost pa je organizirana na način, da je prav vsak izdelek izpod njihovih rok CO2 nevtralen, s čimer varujejo okolje.

Veliko ljudi od nakupa lesene ograje odvrne ravno misel na njihovo zahtevno vzdrževanje, a ograje iz kakovostnega lesa, ki jih izdeluje podjetje Hrovat, ne zahtevajo posebnega vzdrževanja. Čar lesenih ograj je njihov naraven videz, les pa omogoča neskončno poigravanje z oblikami, vzorci in drugimi detajli, s čimer lahko ograji vtisnete svoj osebni pečat. Tako postane ograja tisti sestavni del hiše in njene okolice, ki doda piko na i njeni celotni zunanjosti. S svojo podobo pričara vtis preteklosti in povezanosti z naravo ter jo dopolni z modernostjo sodobne arhitekture.

Objavi komentar

Follow us on