fbpx
Image Alt

Blog

Škrabčeva domačija v Hrovači pri Ribnici

Škrabčeva domačija v idilični vasici Hrovača pri Ribnici je kraj, kjer se čas ustavi, misli zbistrijo in pobegnejo od hitrega tempa sodobnega življenja. Ko vstopimo na domačijo, pa nas prenovljen kompleks z močnim zgodovinskim pridihom odpelje nazaj v 19. stoletje, ko se je celotna zgodba začela. Vsa tradicija domačije stopa v dialog s sodobnim oblikovanjem in sodobno umetnostjo.

Prav tu se je rodil eden najpomembnejših jezikoslovcev-slovenistov 19. stoletja, pater Stanislav Škrabec. Rodovi družine Škrabec so več kot dve stoletji prebivali in delovali na tej domačiji. V njegovi nekdanji hiši je ohranjena takratna podoba notranjosti z izredno zanimivo črno kuhinjo, kjer vam bodo za resnično pristnost skuhali obrok; »kamro«, v kateri je najbolj zanimiv kos pohištva postelja, ki je krajša od današnjih dimenzij postelj, saj so, kot pove prijazna vodnica, včasih spali na pol sede; ter bivanjski prostor ali »hiša«, kot so jo imenovali včasih, kjer boste lahko v pridihu tradicije pojedli kosilo in se pogreli ob stari krušni peči.

Poleg stanovanjskega dela muzejskega značaja domačije stoji skedenj, ki je prenovljen s sistemom lesene gradnje Riko hiše, in predstavlja osrednji prostor dogajanj. Navdihujoč in skrbno obnovljen skedenj lahko najamete za poslovna in družabna srečanja, kot so seminarji, novinarske konference, team-buildingi, promocijski dogodki, praznovanje rojstnih dni in poroke. Skedenj gosti tudi imenitne pogovorne večere. Z bogatimi izkušnjami poskrbijo za inovativen koncept vašega srečanja.

Kompleks Škrabčeve domačije pa vam poleg vseh naštetih dejavnosti, ki se odvijajo v idilično obnovljenem skednju in njegovi okolici, nudi tudi intimne, prijazne nastanitve, ki so skrbno načrtovano prenovljene, a so hkrati ohranile pridih tradicije. Štiri butične, s konceptom oblikovane sobe, nudijo intimo, kar je še posebej pomembno v časih, ko moramo paziti na socialno distanco. Osebje Škrabčeve domačije je tako poskrbelo za vso zaščito in varnost, da boste lahko bivali brezskrbno in pristno. Zato nudijo tudi možnost najema celotne hiše, ter možnost samostojne uporabe kuhinje.

Za pristno izkušnjo avtentičnost kulinaričnega doživetja, pa poskrbijo z opcijo najema lastnega kuharja, ki vam bo pričaral nepozabno izkušnjo.
Da pa boste lahko med svojim bivanjem tudi aktivni, vam nudijo najem kolesa, s katerim bo raziskovanje idilične pokrajine prava dogodivščina. Iz Hrovače, ki leži v neposredni bližini Ribnice, pa se ljubitelji pohodništva lahko odpravite na Sv. Ano, ali pa izberete kakšno ravninsko turo. Po vseh aktivnostih pa se bo prilegla finska savna, kjer se boste po dolgem dnevu sprostili in v miru ter tišini skovali plan za naslednji dan. Noč, preživeto v podeželski idili, bo simpatično dopolnil petelin, ki vam bo voščil dobro jutro.

Odlična ideja za tiste, ki želijo mir, tišino, pristno naravo, in hkrati občutek tradicije, je zagotovo Škrabčeva domačija, kjer bo vsakdo našel nekaj zase. Posebej tisti, ki so v hitrem tempu življenja izgubili sebe, in stike s svojimi najbližjimi, bodo v butičnem ambientu te zagotovo spet našli.

Več informacij o Škrabčevi domačiji, celotni zgodovini, nastanitvi in dejavnosti, ki jih ponujajo lahko najdete na njihovi spletni strani https://www.skrabceva-domacija.com/ , kjer lahko opravite rezervacijo, ali pa kontaktirajte prijazno osebje.

Sledite jim lahko tudi na Facebook strani: https://www.facebook.com/skrabcevadomacija/ in Instagram strani: https://www.instagram.com/skrabcevadomacija/
Preživite letošnje počitnice varno in sproščeno v objemu pristne domačnosti, ki se vam bo za vedno vtisnila v spomin.

Objavi komentar

Follow us on