fbpx
Image Alt

Blog

smucisce-rogla

Smučišče Rogla je pravi družinski raj na zemlji

Prišel je čas, ko vsi ljubitelji smučanja in zimske pravljice komaj čakamo na kakšen dan dopusta ali vikend, ko se lahko spustimo po belih strminah. Ob spremljanju številnih prog na smučiščih v sosednjih državah, kamor se Slovenci radi zapeljemo, jih kljub manjši količini snega tudi pri nas ne manjka. Med vsemi je prav smučišče Rogla doživelo svoj razcvet, saj vam ponuja pestro izbiro aktivnosti tako za vas kot tudi za vaše najmlajše. Popolno smučarsko središče smučišče Rogla je namreč s svojimi 1517 metri nadmorske višine  vrhunsko naravno klimatsko zdravilišče, kjer se nahaja rekreacijski center s številnimi aktivnostmi za vso družino.

Smučišče Rogla se s svojimi 12 smučarskimi progami in svojo bogato ponudbo aktivnosti za vso družino uvršča na eno najboljših slovenskih smučišč. S svojo lego v osrčju Zreškega Pohorja na južnem predelu pohorskega pogorja in z več kot 100 ha smučarskih površin vam ponuja polno smučarskih užitkov. Za vse tiste, ki pa se raje podate na tekaške proge, pa vam omogočajo 6 tekaških prog, ki obratujejo ob zadostni količini snega. Kar 24 kilometrov prog vam omogoča res odličen trening telesa in popolno sprostitev v naravi tako za rekreativne ljubitelje teka na smučeh kot tudi za vrhunske športnice. Smučišče Rogla za tiste prave adrenalinske navdušence ponuja tudi sankaško progo Zlodejevo. Veste, da lahko na progi dosežete tudi do 40 km/h? Verjemite, občutek je res fantastičen, vendar brez skrbi, hitrost lahko popolnoma nadzorujete z ročno zavoro, obenem pa se razgledujete po čudoviti okolici. Prav zato je primerna tudi za otroke, ki se lahko ob predložitvi dnevne smučarske karte za otroke na isti dan s sanmi zapeljejo povsem brezplačno, odrasli pa boste za spust po sankališču Zlodejevo doplačali 6 evrov.

Smučišče Rogla

Za vse tiste, ki pa res obožujete zabavo, ki vam požene kri po žilah, pa vam močno priporočam enega najbolj priljubljenih adrenalinskih parkov, ki vas prav gotovo ne bo pustil na cedilu. In kaj je res enkratno? Zaradi svoje strukture se ga lahko udeležite prav vsi, saj je park prilagojen tako za izkušene kot tudi za tiste, ki smo se sedaj preizkusili le na kakšnem manjšem hribčku sredi smučišča. Vstop v adrenalinski park je namreč ob nakupu smučarske vstopnice brezplačen, zato si lahko privoščite le enkratno vožnjo po parku ali pa v njem trike preizkušate kar ves dan. Vse od zemeljsko zgrajenih kickerjev do Big Air skakalnic, Halfpipe in Slopestyle proge vam bo omogočilo, da boste preizkusili številne obrate in druge trike. Že v zgornjem delu parka vas namreč ob spustu pričakuje Halfpipe, kjer lahko izvajate in se učite večkratnih obratov in drugih elementov, v srednjem delu parku se boste lahko preizkusili na elementih Slopestyle progi, proti koncu pa lahko s pomočjo zemeljsko zgrajenih kickerjih zaključite z dolgim skokom, tisti še bolj pogumni pa se zapeljite na Big Air skakalnici in z vratolomnim skokom zaključite progo v stilu. Vsi, ki pa imate močno željo, da bi izpopolnili svoje ali se naučili novih trikov, vas bodo pod okrilje vzeli tamkajšnji učitelji, ki vam bodo pomagali izvesti trike na vseh elementih in skakalnicah v parku. Pozanimajte se pri recepciji, kjer boste zasledili tudi Šolo snežnih športov Intersport Rogla, kamor lahko vpišete vaše malčke na skupinske tečaje ali individualne ure alpskega smučanja, deskanja na snegu, tek na smučeh in smučanje prostega sloga.

Smučišče Rogla za vse starše, ki bi res radi razveselili svoje otroke, omogoča tudi pravi otroški snežni park ob smučišču Uniorček, kjer zabavnih aktivnostih za naše male navihance sploh ni konca. Otroški smeh se vije vse od zabavnega vrtiljaka, igrivega tekočega traku in poligonskih ovir, kjer se čez vse leto zabavajo skozi številne animacijske dejavnosti. Ne pozabiti obiskati njihove Zlodejeve dežele za otroke, v kateri večkrat organizirajo pravo malo pravljično urico, polno novih in zabavnih zgodb, za vse tiste, ki pa radi ustvarjajo, pa je na voljo tudi ustvarjalna urica, kjer si lahko izdelajo nove pripomočke. Ogledate si lahko tudi novejšo pridobitev, pohorsko vasico z devetimi hišicami in cerkvico na sredini za otroke, ki bodo v vsaki hiški našli nove simpatične igrice. Smučišče Rogla pri smučišču Uniorček ponuja tudi povsem svoj snežni wake park, kjer se lahko s smučmi, tubo ali snowboard-om preizkusile v vejkanju. 

Smučišče Rogla

V primeru, da že niste slišali za skijoring, pa se privoščite tudi to izkušnjo, polno adrenalina in užitkov. Smučišče Rogla namreč v svojem sklopu ponuja tudi vleko smučarjev s konji. Brez skrbi, konja bo jezdil izkušen jahač, ki bo poskrbel, da bo vse potekalo v sklopu uravnoteženega jahanja, ki je prijazno in varno tako za konje kot tudi jahača. Prav zaradi trapeza, ki ga ima smučar ves čas v roki, je možno, da se vleka kadarkoli zaključi in si smučar lahko odpočije. Prav tako se na željo smučarja lahko hitrost tudi povečuje. Vleka traja 15 minut in se izvaja po urejeni progi tudi ob sneženju, cena pa je 15 evrov na osebo. S seboj mora smučar prinesti svojo smučarsko opremo.

Smučišče Rogla vam omogoča popoln dopust, ki ga lahko preživite s svojo družino. Za nepozabno izkušnjo vam priporočam, da se nastanete v tamkajšnjih bungalovih, ki se nahajajo na planoti Rogla in so od smučišča oddaljeni le dvesto metrov. Tako boste lahko uživali in se že zjutraj prebudili v jutro, polno miru in beline. Možne so nastanitve tudi v apartmajih, kočah, penzionih, turističnih kmetijah, gostiščih, ki vam omogočajo številne nepozabne izkušnje. Ob različnih dogodkih, ki jih ponujajo, se boste zabavali ob gledanju številnih animacij za otroke, plesali na večernih zabavah Apres SKI ali pa se podali na nočno smuko pod reflektorji. Ta je namreč možna na smučiščih Jasa in Košuta med 17:00 in 21:00 uro.

Smučišče Rogla

A to še zdaleč ni vse. Preizkusite se lahko tudi v krpljanju, hoji po snegu, pri kateri boste čutili prav vse mišice na vašem telesu. Lahko si izposodite le opremo ali pa se pridružite skupini z vodniki na dnevnem ali nočnem krpljanju, kjer se podate na potep do Lovrenških jezer, Koči na Pesku in Jurgovem. Z njim boste lahko spoznali glavni način hoje iz kraja v kraj v zasneženih pokrajinah.

Zimske radosti bodo ob zaključku vašega izleta v le nekaj kilometrov oddaljenih Termah Zreče dobile pravi epilog. Ponujajo vam visok nabor bazenov s termalno vodo, svet savn, kot tudi solarij in poligon za otroke, da bodo uživali tudi oni.

Foto: Petra Kuplenk, Kristina Poš, Sandra Ahčin.

Objavi komentar

Follow us on