fbpx
Image Alt

Blog

Kamp Lucija

Kamp Lucija je urejen na zelenem polotoku Seča

Ko pridejo na vrsto poletne počitnice, se takoj pojavi vprašanje, kam bomo odšli na morje. Izbira vsakega posameznika je izredno raznolika. Nekateri se odločijo za spanje pod palmo na kakšnih Bahamih, nekateri se odpravijo v spokojnost gora, tretji pa odidejo v Dalmacijo. Možnosti je res ogromno in ko se vozimo po avtocestah, kjer so skoraj vedno kaki zastoji, poleg prepolnih avtomobilov opazimo tudi razne prikolice in avtodome. Kampiranje je v zadnjih letih postala izredno priljubljena izbira dopusta. Naša slovenska obala pa se lahko pohvali z kar lepim številom kampov, ki svojim gostom ponujajo brezskrbne počitnice.

Eden izmed avtokampov, kjer se lahko nastanimo v Sloveniji, je tudi tako imenovan Kamp Lucija, ki se nahaja v Luciji, mestecu, spojenem s prestižnim Portorožem in največjim naseljem ob Piranskem zalivu.

Lucija spada pod piransko občino, šteje pa kar 6.057 prebivalcev. Zavzema površino 4,42 kvadratnega kilometra in velja za največje naselje v Sloveniji, ki pa ni sedež svoje občine, saj Lucija spada pod Občino Piran, gre pa za dvojezično območje (slovenščina in italijanščina). Lucija spada pod Slovenijo od leta 1991, ko se je zgodila osamosvojitev. Včasih je Lucija veljala za kmetijsko in pa solinarsko naselje, ki pa se je razvilo v dolini tamkajšnjega potoka, imenovanega Fazan. Lucija svoje ime nosi po cerkvi, ki stoji v središču, imenovani Cerkev svete Lucije. V Luciji se nahaja tudi tako imenovana Marina Portorož.

Kamp Lucija je avtokamp, ki se nahaja na polotoku, imenovanemu Seča (Portorož). Površina celotnega kampa znaša okrog šestih hektarov, sprejme pa lahko približno 1000 gostov naenkrat. Je precej sodobno opremljen, saj vsako leto dodajo kako novost, ima pa tudi lastno trgovino in pa bar, kjer se lahko okrepčamo, če smo ali nismo gosti kampa.

Tako kot vsak drug avtokamp, je tudi Kamp Lucija opremljen s priključkom za elektriko in pa vodo, v neposredni bližini pa lahko najdemo tudi urejeno oskrbovalno postajo za avtodome. Zaradi svoje obsežne ponudbe, je Kamp Lucija kot nalašč za družine z otroki, pa tudi za vse ostale, ki pridejo v kamp ali z avtodomom ali pa s šotorom.

Kamp Lucija  so pred nekaj ne tako zelo davnimi leti uredili na novo, dodali kar 45 novih prostorov, ki so namenjeni tako lastnikom kot tudi uporabnikom avtodomov. Vsega skupaj Kamp Lucija obsega kar 550 različnih parcel, malo manj kot polovica (204) pa jih je opremljenih tudi z vodo. V sanitarijah, na ženskih polovicah le-teh, lahko najdemo tudi previjalnico za dojenčke, prav tako pa lahko na zunanjem tušu, namenjenim za kopanje hišnih ljubljenčkov, okopamo svojega kosmatinčka ali katerokoli od ostalih hišnih živalic.

Poleg oskrbe z vodo, tuši in previjalnico pa Kamp Lucija ponuja tudi kar nekaj različnih športnih in ostalih aktivnosti, kot so različni vodni športi, za otroke je opremljeno igrišče s peskovnikom, gugalnico in pa toboganom, imajo pa tudi brezžični internet oziroma wi-fi, kot ga imenujejo mladi. Za odrasle in pa tudi malce večje otroke se v kampu nahajajo tudi razna igrišča: za tenis, mini golf, odbojke, košarko, rokomet in pa seveda nogomet.

V Kampu Lucija je med poletno sezono poskrbljeno tudi za morske radosti, saj je v neposredni bližini kampa urejeno in varovano kopališče, ki pa ima tudi zelo enostaven dostop v morje, prav zaradi česar je primerno za vse generacije. Vendar kljub temu na kopališče ni dovoljeno voziti hišnih ljubljenčkov.

Sam kamp se odpre ob devetih zjutraj, zapre pa se ob šestnajstih popoldan. Gostje se lahko brez težav tu odločijo za mnogo zanimivih izletov, med katerimi so tudi ogledi solin, ki so prav gotovo edinstvene, ogled slovenskih obalnih mest, od Pirana pa do Ankarana z vsemi vasicami v zaledju in Istri, razni ogledi vinskih kleti in pa seveda pokušina vin (Koper), razni pikniki na ladjah ter panoramske vožnje.

Vendar poleg vseh izletov in idej za počitnikovanje, se lahko v kampu tudi na različne načine športno udejstvujemo. Za otroke so na plaži, na primer, postavljeni trampolini, v primeru slabega vremena pa je za otroke postavljen tudi poseben igralni prostor. Za ljubitelje morskih aktivnosti je na voljo izposoja raznih vodnih rekvizitov, prav tako pa si lahko sposodimo tudi kolo, s katerim lahko prekolesarimo urejeno kolesarsko pot, ki pelje proti sečoveljskim solinam. Kolesarjenje je prav tako čudovito ob oziroma po znameniti železniški progi, ki je povezovala Trst in Poreč med leti 1902 in pa 1935, imenovano Parezana. Tisti, ki jih kolesarjenje ne prepriča, pa se lahko preprosto odpravijo na sprehod do solin ali katerega izmed bližnjih mest. Poskrbljeno pa je tudi za ljubitelje bolj adrenalinskih športov, saj se v bližini samega kampa nahaja točka, kjer se zbirajo windsurferji in pa kiteboarderji.

Tisti, ki bi si želeli rezervirati svoj termin v Kampu Lucija, lahko najprej preverijo razne ugodne ponudbe, ki jih oglašujejo strani, kot so kuponko, 1nadan ali kaj podobnega, saj se lahko tako kakovostno za manj denarja doživi enako kot če bi plačali višjo ceno. Prav tako pa si lahko na katerikoli drugi spletni strani ogledamo katero izmed mnogih ponudb in tako rezerviramo svoj termin. Sam kamp pa ima tudi svojo Facebook spletno stran, kjer si lahko ogledamo njihove ponudbe in podrobnosti.

Posebnost kampa, ki je nima vsak kamp, je, da je odprt čez vse leto. Od novembra pa do marca je Kamp Lucija odprt kot zimski camper stop.  Cene za uporabnike kampa so deljene na tri obdobja. Na spletu si lahko najdemo cenik, kjer lahko sami preverimo, koliko nas bo stalo za določeno število oseb v določenem času. vendar so si cene precej podobne, otroci, ki so mlajši od sedmih let pa lahko kampirajo brezplačno kadarkoli. Prav tako je tudi prostor za šotor v vseh obdobjih brezplačen in pa seveda dostop do interneta  (wi-fi). V določenih terminih ponudijo tudi popust na ceno oseb, zato je dobro, da si tudi to ponudbo ogledamo v naprej. Je pa treba paziti na uro odjave iz kampa, ki je do poldan, od dvanajstih dalje zaračunajo dodaten dan bivanja. V ene bivanja je vključeno marsikaj, zato je dobro, da si prej preberemo njihovo ponudbo.

Kamp Lucija nam ponuja marsikaj in če smo bolj zimske ptice, se lahko pri njih prijavimo tudi v zimskem času, kar zna biti po svoje prav tako zanimivo kot v poletni sezoni, saj se med zimo prav gotovo izognemo vsemu poletnemu trušču in gnečam, ki so že stalnica v našem razvitem svetu, kjer zaradi avtocestnih povezav ni prav nič daleč.

Objavi komentar

Follow us on