fbpx
Image Alt

Blog

Znamenitosti Slovenije

Znamenitosti Slovenije, ki bodo predstavljene na National Geographic kar tri mesece

Slovenija je majhna država, ki se skriva med Panonsko nižino, Alpami in Jadranskim morjem. Pa čeprav smo mali imamo kar nekaj znamenitosti Slovenije. Ker smo tudi zelo radoveden narod, v dobrem smislu, zato tudi radi raziskujemo in obiskujemo te znamenitosti Slovenije. Kdor tukaj živi ve in je že kar nekaj teh čudovitih znamenitosti obiskal in to ne samo enkrat, večina ljudi se vrne večkrat na isto mesto in si še enkrat ogleda. Ker pa bi radi, da nas spoznajo tudi tujci, da pridejo  iz drugod v našo prelepo Slovenijo, se je Slovenska turistična organizacija odločila, da nas bo promovirala na znani televiziji National Geographic. Kar do 21. Aprila bomo lahko spremljali znamenitosti Slovenije na tem programu. Našo prelepo Slovenijo hočemo predstaviti, kot zdravo, zeleno, aktivno, polno naravnih znamenitosti. Radi bi jo predstavili, kot državo, ki je še ne oblegana s turisti. Znano televizijo National Geographic spremlja na stotine držav, zato bomo predstavljeni daleč po svetu. Predstavili bomo znamenitosti Slovenije, kot celoto v lepotah, ki se skrivajo v tej zeleni državi.

Ne smemo pozabiti na kulturno in naravno dediščino naše prelepe Slovenije. Znamenitosti Slovenije bodo predstavljene v sliki ter videjih, saj smo bogati z gorami, imamo kar nekaj čudovitih rek, smo država, ki se lahko pohvalimo z vinogradi, da ne pozabimo na podzemne jame. Tudi na dobre kulinarične jedi ne bomo pozabili, saj jih najdemo na vseh koncih države. Spoznalo nas bo polno ljudi, saj ljudje po celem svetu radi spremljajo National Geographic. Lahko bomo na koncu ponosni na svoje znamenitosti Slovenije, saj nas bodo ponesle po celem svetu. Slovenija se bo predstavila v štirih naravnih elementih, to so ogenj, zrak, zemlja in voda. Element voda bo predstavljena, kot bogastvo naših rek, morja in jezer, zemlja predstavlja, kulturno dediščino, podzemne jame ter vinogradna območja, element zrak tukaj bodo predstavljene naše gore, ogenj pa kot kulinarika.

Znamenitosti Slovenije

V kulinariki bodo predstavljene naše najljubše jedi, ki segajo vse od Jadrana in vse do gora. Slovenci radi uživamo v dobri pijači ter hrani. Slovensko kuhinjo bodo predstavili v Kobaridu v zelo dobro znani restavraciji Hiši Franko, kjer pripravljajo čudovite jedi. V Sloveniji imamo gore, reke, gozdove, ravnine se pa naša kulinarika iz regije do regije zelo razlikuje. Povsod dobimo drugačno hrano, primerno svoji regiji, zato bodo tujci še posebej navdušeni, ko bodo lahko okusili več različnih jedi. Ker smo mala država, jo lahko prevozimo v enem dnevu ter pokušamo Slovensko kulinariko. Pohvalimo se lahko, da imamo tudi v Sloveniji kar nekaj dobrih kuharskih mojstrov. Ne smemo pa pozabiti tudi na domače jedi, ki jih pripravljajo na turističnih kmetijah ter ponekod v planinskih kočah.

Ker smo tudi vinorodno območje, imamo kar nekaj vinogradov in kletarjev. Predstavljali bodo znamenitosti Slovenije vinogradskega območja v Goriških Brdih. Videli bomo delo v vinogradu in vse do vina. Naše dele Slovenije, kjer se nahajajo vinogradi je vedno lepo obiskati ter se podati tudi v kakšno klet, kjer nam predstavijo vina in dela. Ker imamo vinorodna območja skoraj raztreščena po celotni Sloveniji se tudi vina razlikujejo. V vsaki regiji najdemo drugačno vrsto vin, drugačne nasade vinogradov ter različne kleti. Vsepovsod pa bivajo prijazni kletarji, ki vas bodo sprejeli in vam ponudili dobro vino. Zato se moramo predstaviti širnemu svetu in vina popeljati tudi v druge konce sveta.

Znamenitosti Slovenije

Blejsko jezero je biser naše prelepe Slovenije. Sedaj ko jo bo National Geographic predstavil na svojem programu bodo številni tuji turisti spoznali ta naš biser, to lepoto Slovenije. Ker pa imamo v Sloveniji še kar nekaj lepot povezanih z vodovjem, bo predstavljena reka Soča, jezero Jasna v Kranjski gori in Zelenci. Slovenija je pravi dragulj v raziskovanju naših voda. V osrčju Julijskih Alp, se skriva smaragdna reka Soča, predstavljena bo v vsej svoji zeleni smaragdni barvi. Ni lepšega, kot se po teh brzicah, ki jih skriva reka Soča spustiti z izkušenimi kajakaši. Reka Soča skriva Velika korita ter ozke hodnike, ki se lahko tik za tik popeljemo s kanuji. Občudujemo lahko prelepe gore, ki nas obkrožajo med potjo. V tej prelepi Soči se tudi skriva soška postrv, ki jo lahko na delih Soče tudi vidimo. Veslanje po dolini Trente in vse do Boke je pravi užitek, zato bodo vsi tisti, ki si bodo to znamenitost Slovenije pogledali prav navdušeni.

Seveda ne smemo pozabiti na naše glavno mesto. Tudi Ljubljana se mora predstaviti, saj je prestolnica in ponuja marsikaj za videti. Kot samo mesto je čudovito s staro zgodovino. V mestu imamo kar precej dobrih restavracij, kjer se lahko tujci in domačini pogostimo, na ulicah pa srečamo kar nekaj prodajalcev, ki nam ponujajo izdelke iz domačih obrti.

Znamenitosti Slovenije

Zares smo lahko ponosni na znamenitosti Slovenije, zato se moramo predstaviti širnemu svetu. Naj nas tudi iz drugod obiščejo in poskusijo ter si ogledajo kar ponujamo. Pokazati moramo čim več in čim bolj lepe kotičke naše Slovenije. Ker pa te skrite kotičke oziroma sites de paris sportifs russes znamenitosti Slovenije mora nekdo poslikati in posneti, da se lahko predstavimo na National Geographic, se je javil Ciril Jazbec znani Slovenski fotograf. Z veseljem se je odzval povabilu, saj je neskončno užival po skritih kotičkih ter posnel zelo lepe prizore. Sam je rekel, da je ponekod odkril dragulje Slovenije. Ciril Jazbec je zelo znan fotograf, ki odkriva tudi cel svet, saj ga njegovo delo vodi vse od Afrike pa do Arktike, bil pa je tudi že v Himalaji. Zato  je bil še posebej vesel, ko je dobil povabilo z National Geographic in Slovenske turistične organizacije, da bo lahko v sliki in videjih predstavil Slovenijo. Ne more skriti navdušenja nad znamenitosti Slovenije, saj je s tem delom spoznal Slovenijo čisto drugače v lepi luči, zato je vesel, da se bomo predstavili celotnemu svetu. Postal je tako tudi ambasador slovenskega turizma.

Znamenitosti Slovenije

Ta predstavitev Slovenije celotnemu svetu bo na National Geographic predvajana kar 14 tednov. Videlo nas bo ogromno ljudi, saj ima spletni portal kar 27,9 milijona obiskovalcev. Tudi na družbenih medijih imajo kar 400 milijonov sledilcev iz celotnega sveta. Znamenitosti Slovenije bodo predstavili kar v treh jezikih. S to promocijo naše Slovenije bomo tako naredili zelo velik korak. Kot vemo je ta kampanija del strategije trajnostne rasti slovenskega turizma  2017-2021. Da se je v tem času že povečala prepoznavnost naše države, lahko opazimo na spletu, kot tudi na družabnih omrežjih. Pojavljajo se kreativni videji tako slovenskih kot tudi tujih ustvarjalcev, ki pa ni nujno, da se ukvarjajo profesionalno, tudi »navadni« turisti z veseljem objavljajo in izkazujejo svoje navdušenje nad Slovenijo.

Za konec pa še, ne pozabite pogledati predvajanj naše Slovenije na National Geographic, ki jo je posnel znani fotograf Ciril Jazbec.

Objavi komentar

Follow us on